Correct afgestemde pluimveevoeding

Een voerprogramma afgestemd op de ontwikkeling, voeropname en legprestaties van de hen is essentieel voor succes. De genetische kenmerken van jouw leghennen, jouw productiedoelen en bedrijfsspecifieke situatie zijn hierin leidend. Zo realiseer je het beste resultaat.

Header eieren - ForFarmers Nederland

Voeding afgestemd op de hen en op jouw productiedoel

Bij ForFarmers hanteren we fase voedering. Dat is erg belangrijk, met name in de beginfase van het leven van de jonge hen. Door het juiste voer op het juiste moment wordt de nutriëntbehoefte van de hen, en de pluimveehouder, in de verschillende productiefases vervult om de dieren gezond door te laten groeien en zodat ze goed in productie blijven. Met voeding kunnen we o.a. sturen op het aantal eieren en het eigewicht.
Bovendien kijken onze pluimveespecialisten bij het opstellen van een passend voerprogramma niet alleen naar voersoort en -tijden, maar ook naar de verlichting, uitloopluiken, nesten en watermanagement.

Voeren naar behoefte met onze voerconcepten

Split Feeding
Flexibel voeren met VitaFlex
Web handvol pluimveevoer vierkant
Witte leghennen 800 800px

Split Feeding

Wil jij de voerkosten verlagen, langer en meer eerste soort eieren realiseren en zo het rendement op jouw legpluimveebedrijf verbeteren? Kies dan voor ons voerconcept Split Feeding. Daarbij voer je naar behoefte voor optimale efficiëntie, diergezondheid en eischaalkwaliteit. De cyclus van de vorming van het ei vormt de basis voor dit voerconcept. De nutriënten in het voer zijn afgestemd op de behoeften in de verschillende fasen van de cyclus.

Split Feeding

Flexibel voeren met VitaFlex

Flexibel voeren met VitaFlex

Bij onze VitaFlex voeraanpak wordt het voer volledig afgestemd op de behoeften van de hennen. Zo past het altijd bij jouw specifieke bedrijfssituatie, productiedoelen én de genetische kenmerken van de hen. Door de combinatie van advies op maat door onze technische specialisten en een goede afstemming met broederijen en dierenartsen haal je het beste resultaat.

Flexibel voeren met VitaFlex

Analyse vorige koppel

In gezamenlijk overleg met onze klant, pluimveedierenarts en opfokorganisatie wordt de vorige koppel geanalyseerd en besproken. Zaken die verbetering behoeven worden benoemd en meegenomen naar de nieuw op te starten ronde.

Tijdens de opstart monitoren we samen met jou de prestaties van de koppel en sturen bij waar nodig. Een voorbeeld van onze legspecialisten:
Stel we zien te weinig eigewicht. Dan schakelen we binnen ons voerprogramma naar een andere voersoort, bijv. van onze Optima naar een Maxima start. Dit voer bevat een hoger eiwitgehalte, maar is lager in energie. Zo gaat de voeropname, en daarmee eiwitopname, omhoog om het gewenste eigewicht te realiseren. Dat moet wel passen bij diergezondheid. Daarvoor checkt de specialist de mest en vertering om tot een goede balans te komen. Bij gezondheidsproblemen zetten we een andere lijn in voor extra ondersteuning. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om via extra toevoegingen het een en ander te ondersteunen of te sturen.

De invloed van voederconversie op het resultaat

De voederconversie staat voor het aantal kilogrammen voer dat de hen nodig heeft voor de productie van 1 kilogram ei. In de praktijk mag hier best wat meer aandacht voor zijn. Je moet hiervoor de eigewichten goed bijhouden, maar ook kijken naar het aantal eieren, kilo’s voer, water en uitval. Onvolledige informatie van genoemde cijfers beïnvloeden een juiste voederconversie berekening. Dat terwijl voeding een belangrijk aandeel heeft in de kostprijs. Onze specialisten helpen je graag bij de berekening van de voederconversie op jouw bedrijf. Een handige tool waar veel van onze klanten gebruik van maken is PoultryPlan. Een systeem waarbij cijfers worden bijgehouden en omgezet in grafieken, vergeleken met de norm van het ras.

Neem contact op met onze pluimvee specialisten

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Contact opnemen
CTA pluimvee