GBM-licentieverlenging, module Teelt

Datum & locatie:

5 september: Melkveehouderij Kets, Zutphen Emmerikseweg 4 in Toldijk
10 september: Loonbedrijf De Weer, Krooshoopweg 3 in Bornerbroek

Tijden:

Ochtendprogramma (09:30 uur tot 12:30 uur) 
Middagprogramma (12:30 uur tot 16:00 uur)

Alles weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ruwvoerteelt?

ForFarmers en TerraNext organiseren vier bijeenkomsten op de ruwvoer-innovatievelden. Volg workshops en bekijk actuele praktijkdemo’s, van dichtbij en van grote hoogte, die je helpen bij het beantwoorden van de belangrijkste teeltvraagstukken, zoals: Hoe bepaal je het juiste oogstmoment van de snijmais? Bodemvruchtbaarheid: hoe zorg je voor een optimale bodem-pH en hoe ga je om met verschillende soorten mest? Grasland-onderhoud: wanneer, en hoe houd je de onkruiddruk laag? En, hoe zet je teeltdata eenvoudig om in een goed teeltplan?

Wij zorgen voor praktische tips, een gezellige, warme lunch en beloven dat je niet met lege handen naar huis gaat.

De kosten voor deelname bedragen € 45,00. Dit bedrag dient vooraf bij het aanmelden via TerraNext te worden voldaan. Vergeet niet je geldige licentiepas en een legitimatiebewijs mee te brengen naar de bijeenkomst. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via: tel. 088 024 80 40.


Workshops op het ruwvoerinnovatieveld, wat is er te horen en te zien?

  • Workshop 1: Teelt & Tools
    Voor het optimaliseren van de ruwvoerteelt zijn veel databronnen beschikbaar. Denk hierbij aan data uit mestplannen en KringloopWijzer, bodemmonsters, kuilmonsters etc. Ken je onze teelt-tool Terrascoop? Die maakt van al deze data een praktisch plan!
  • Workshop 2: Sturen op maisopbrengst (maisrassen- en zaaidichtheiddemo)
    Bekijk de maisrassen- en zaaidichtheid-demo op het innovatieveld. Welke rol spelen factoren als zaaitijdstip, vroegheid van het ras, type mais, groeiomstandigheden, plantuitval en oogstdoel?
  • Workshop 3: Bepaal het juiste oogstmoment van de snijmais
    Door het natte voorjaar zit er dit jaar heel veel variatie in de ontwikkeling van de mais. Dat maakt het beoordelen van de mais op sommige percelen anders dan andere jaren. Het is zaak zowel de stengel, het blad als de kolf te beoordelen. Hoe doe je dat? En als je dan gaat oogsten, waarom is het verstandig om een inkuilmiddel toe te voegen?
  • Workshop 4: Productief, kruidenrijk grasland
    Welke mengsel past het beste op welke bodem? Wat zijn de ervaringen van het tweede teeltjaar? Hoe behoud je kruiden en voorkom je ongewenste vegetatie en wat kun je zeggen over de voederwaarde? En onderhoud: herinzaaien of doorzaaien? Wanneer kies je ervoor en hoe pak je het dan aan?
  • Workshop 5: Vruchtbare bodem
    Wanneer, hoeveel en met welke kalksoort bemesten voor een optimale bodem-pH? Wat zijn de voordelen van rotatieteelt i.r.t. organische stof? En hoe komen de verschillende vormen van mest het beste tot hun recht?
  • Workshop 6: Onkruidbestrijding in gras(-klaver)
    Hoe voorkom je ongewenste vegetatie? Wanneer kies je ervoor en hoe pak je het dan aan? Onkruidbestrijden in klavers is niet eenvoudig, maar er zijn enkele nieuwe middelen in afwachting van een goedkeuring door het CtgB. Daar praat Corteva je over bij!

Geen licentieverlengen maar wel het innovatieveld bezoeken? Dat kan!

Ben je wel geïnteresseerd in het innovatieveld, maar niet in de licentieverlenging? Ook dan ben je van harte welkom. Je neemt deel aan hetzelfde programma. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Meld je aan middels onderstaand formulier.

Dag en dagdeel: